Søg
Close this search box.
Søg

Ruben Dalsgaard stopper som generalsekretær

DanskOases lederskab har i samarbejde med Ruben Dalsgaard besluttet at opsige samarbejdet. 

Lederskabet har truffet beslutningen af hensyn til både DanskOase som bevægelse og Ruben, som fortsat kæmper med senfølger efter Covid-19. Beslutningen er truffet efter en lang proces og er sket i samarbejde med Ruben. 

”Det er med tungt hjerte, at vi har besluttet at opsige Ruben, og det har ikke været en nem beslutning. Samtidig har det stået klart for os, at det er den rette beslutning af hensyn til både Ruben og DanskOase. I den kommende tid er vi fortsat i tæt kontakt med Ruben for at sikre en god afvikling, og at han kommer bedst muligt videre.” siger David Mortensen, formand for DanskOase.  

Ruben Dalsgaard bliver fritaget fra ledelsesansvar fra onsdag den 15. juni 2022 og vil herefter fokusere på at overdrage sine opgaver frem til udgangen af juni, hvorefter han bliver fritstillet.  
Sekretariatschef Lisbeth Baun bliver samtidig konstitueret som daglig leder med reference til lederskabet. Lederskabet overtager ledelsen af netværk og teologi og vil hurtigst muligt begynde processen med at finde en ny generalsekretær for DanskOase. 

Godt og konstruktivt samarbejde 
Lederskabet og Ruben har fulgtes tæt det seneste halvandet år med henblik på, at Ruben igen fuldt ud kunne varetage opgaven som generalsekretær. Det har desværre vist sig ikke at være muligt. 

 “Jeg kan efter 16 måneder med senfølger konstatere, at det fortsat kniber med at have den fornødne kapacitet til at varetage jobbet som generalsekretær på en måde, som jeg oplever tilfredsstillende for mig selv og DanskOase. Jobbet er fantastisk spændende, men kræver evnen til at kunne lede proaktivt og dynamisk i mange kontekster, og det bliver slidsomt over tid, når overskuddet ikke er der. Derfor har jeg bedt lederskabet om at blive løst fra mit ansvar som generalsekretær, og jeg er taknemmelig for et godt og konstruktivt samarbejde omkring det. 
Jeg har fortsat en stor kærlighed til DanskOase og håber på, at jeg i fremtiden får lov til at spille en rolle i vores bevægelse. Men for nu er det tid til tilbagetrækning,” siger Ruben Dalsgaard, der fortsætter i sin 25 pct. stilling som præst i Silkeborg Oasekirke. 

 Vi løfter i flok 
”Det er et stort tab for bevægelsen at måtte sige farvel til Ruben som generalsekretær, ikke mindst lige inden SommerOase. Samtidig har vi stor tillid til vores dygtige stab, som vi tilfører ekstra ressourcer. Vi har tidligere oplevet, hvad der sker, når Oase-baglandet løfter i flok.  Vi er overbeviste om, at vi igen kan løfte i fællesskab, når det gælder uge 29, og når det gælder de forandringer, vi står i som bevægelse,” siger David Mortensen.  

 Lederskabet beder på en særlig måde om forbøn for Ruben og hans familie samt staben på DanskOases kontor og lederskabet i denne tid.  
 

Spørgsmål og kommentarer kan rettes til formand David Mortensen på 28 68 98 77 eller formand@danskoase.dk eller til afgående generalsekretær Ruben Dalsgaard på 22 85 22 59 eller ruben@danskoase.dk 

Annoncer