Søg
Close this search box.
Søg

Aarhus valgmenighed

Aarhus Valgmenigheds formål er at arbejde for at kalde til personlig tro og efterfølgelse af Jesus Kristus og ansvarligt medlemskab af kirken.

Aarhus Valgmenighed

Historien bag

Aarhus Valgmenighed blev officielt dannet i september 1990 af en gruppe unge og familier i Folkekirken. Gruppen ønskede at være en menighed med et nutidigt udtryk for at være relevant kirke i kulturen. De ønskede også større frihed til karismatisk gudstjenesteliv og mission, end der på det tidspunkt var mulighed for i sognekirker. Vores formål er at arbejde for at kalde til personlig tro og efterfølgelse af Jesus Kristus og ansvarligt medlemskab af kirken.

 

Værdier

I Aarhus Valgmenighed har vi tre værdier vi ønsker, der skal præge vores kultur, relationer og fællesskaber på en dyb og ægte måde:

Passioneret spiritualitet:
Vi lader os forny ved at Guds Ånd skaber passion til Gud, hvilket viser sig i tilbedelse og hengivenhed til ham.

Omsorgsfulde relationer: 
Vi lader os forvandle ved at Guds Ånd skaber kærlighed i os, som viser sig i sunde relationer med varme, respekt og empati.

Missional livsstil:
Vi lader os sende ved Guds Ånd til nye mennesker, som Gud værdsætter og elsker, hvilket viser sig i en åben, gæstfri og inviterende livsstil.

 

Gudstjeneste

Som kirke mødes vi til gudstjenester om søndagen, og I klynger og celler i løbet af ugen. Vi har to gudstjenester hver søndag. Kl. 10.00 og 16.00, samt en international gudstjeneste én gang i måneden. Om formiddagen er der børnekirke i 5 spor, hvilket naturligt gør denne gudstjeneste til mødestedet for familier med børn og deres relationer, hvilket også påvirker gudstjenesteformen. Til eftermiddagsgudstjenesten er fokusgruppen primært unge og studerende.

Ud over gustjenesterne er ca. 70 % af medlemmerne i et større eller mindre fællesskab, som vi kalder klynger og celler. Her er det muligt at knytte mere nære relationer, end det kan lade sig gøre på gudstjenesterne og dermed opleve medvandring omkring sin tro og hverdagsliv.

Pt. har vi ca. 13 klynger og 23 cellegrupper.

 

Læs mere om Aarhus Valgmenighed her

Find de andre fællesskaber her