Fyns Valgmenighed

Medlemmer af Fyns Valgmenighed bor forskellige steder på Fyn og Langeland og har en hverdag der. Mange mødes i lokale klynger eller livsgrupper.

Fyns Valgmenighed

Fyns Valgmenighed

Fyns Valgmenighed er kirkefællesskab på, for og med Fyn og øerne. Medlemmer af Fyns Valgmenighed bor forskellige steder på Fyn og Langeland og har en hverdag der. Mange mødes i lokale klynger eller livsgrupper og er sammen om at følge Jesus, der hvor de er.

Første og tredje søndag i måneden mødes alle i en smuk, gammel kirkebygning i Odense centrum til en fælles eftermiddagsgudstjeneste. Gudstjenesteformen placerer sig et sted imellem tradition og fornyelse. Elementer låner vi fra vores folkekirkelige ophav og andre ting spæder vi til med fra vores karismatiske tradition. Børnekirkerne mødes i tre forskellige aldersgrupper og til sidst er der kaffe eller aftensmad for alle.

Fjerde søndag i måneden er der aftengudstjeneste kl. 19.00. Her mødes dem, som er glade for en gudstjeneste med mere ro og mindre børnepræg. Her kan det være nemmere at invitere en bekendt med eller bare selv at lytte og finde ro.

 

Klynger

En af vores lokale klynger på Vestfyn har rakt en officiel hånd for at invitere lokale ind til en “tid til eftertanke” en onsdag eftermiddag om måneden. Hver gang de mødes, har nye set opslaget i den lokale Rema eller på den lokale facebookgruppe og er mødt op. Flere af dem har omtalt det som et bønnesvar, at der nu er sådan et fællesskab på Vestfyn. Sammen med det initiativ har Kamilla Jakobsen, som selv bor på Vestfyn med sin mand, fulgt et kald til at blive frivillig kirkeiværksætter på Vestfyn. Hun bruger lige nu det meste af sin tid på at følge relationer og muligheder blandt mennesker og fællesskaber.

 

Læs også: Fællesskabet har vokseværk

 

En anden af vores lokale klynger samlede midt i december 88 personer til julefest i et udsat boligområde i Odense vest. Igennem de sidste tre år har de to søndage i måneden tilbudt frokost og fællesskab i lokaler i området. Lige så stille er flere kommet til. De fleste er indvandrere men også lokale initiativgrupper har tilsluttet sig og ser i dette fællesskab noget smukt, som de gerne vil støtte op om. Flere af børnene fra fællesspisningen har efterhånden fundet vej ind i kirkens juniorklub og vi har fået lov at støtte, at nogle af dem kom med på Kids Camp, en kristen sommerlejr på Fyn.

 

Kirkefællesskaber

Vi oplever, med andre ord, at Gud er i gang mange steder omkring os og at vi, ved Hans nåde, får lov at arbejde med på spændende ting. Midt i alt det forsøger vi stadig at finde ud af, hvordan vi er kirkefællesskab i en travl hverdag. Hvordan undgår vi at blive overvældet af hverdagen og drukne i forpligtelser? Hvordan er vi på en gang ærlige og sårbare med vores eget liv samtidig med at vi er frimodige og modige med Guds kald? Hvordan fordyber vi os i Guds fortælling om vores liv samtidig med at vi er tilstede og nærværende i verden?

 

Læs mere om Fyns Valgmenighed her

Find de andre fællesskaber her