Søg
Close this search box.
Søg

Oasehøjskolen på pilgrimsvandring

Med nattoget til Caminoen

Oasehøjskolens elever tog nattoget til Paris, vandrede på Caminoen over Pyrenæerne, og endte i skønne Barcelona. Det blev en rejse med plads til eftertanke, sammenhold og møder med Gud.

”Jeg havde ikke troet det skulle være så fedt at rejse med tog, og havde nok ikke gjort det selv,” fortæller Jonathan om turen. ”Det var bare en mega fed måde at rejse på.” 

Oasehøjskolen har valgt at nedbringe antallet af flyrejser som del af at tage ansvar for klimaet. Derfor rejser de gerne med tog, og det giver plads til også at få sjælen med, oplevede eleverne.

På turen var der både tid til at sanse storbyerne Paris og Barcelona, og gå fire dages pilgrimsvandring. Eleverne var forbavsede over hvor meget de nåede at opleve på bare en uge. Men højdepunktet for de fleste var de fire dage med pilgrimsvandring over Pyrenæerne. Der var fokus på den klassiske pilgrims- og retrætetradition, sammen med et stærkt fællesskab og sjov. Eleverne hjalp med at bære hinandens tasker, og nogle der var hurtige til at komme frem, satte deres egne tasker, for at løbe tilbage og hjælpe de sidste. På den måde kom alle igennem turen.

At mærke Gud

”Det var fedt at mærke at Gud helt konkret gav mig det som jeg havde brug for undervejs,” fortæller Caroline. ”Jeg havde ikke forventet at jeg skulle opleve Guds nærvær så konkret. Det har bare været så godt”.

Til foråret tager Oasehøjskolen igen på pilgrimsvandring efter de gode erfaringer med Caminoen. De sejler til Bergen, tager den smukke togrute Flåmsbanen, og vandrer en klassisk nordisk pilgrimsrute til Trondhjem.

Se flere indtryk fra Oasehøjskolens udlandsrejser her: oasehøjskolen.dk/rejser

Annoncer