Søg
Close this search box.
Søg

Månedens menighed: Vejle Oasekirke

Sådan blev Vejle Oasekirke til

Menigheden begyndte i 2007 og havde sin start på et loft i Løsning. De flyttede senere til Bygningen i Vejle, inden menigheden lejede sig ind på Niels Finsens Vej, hvor den bor nu. Helt fra begyndelsen var “nådegavebaseret”, “karismatisk” og “plads til børnene” helt i centrum af menighedsdannelsen.

I dag er Vejle Oasekirke et menighedsfællesskab med plads til alle aldre. Der er 103 voksenmedlemmer og har 55 børn tilknyttet. Kirken ønsker at være et levende og næstekærligt fællesskab, hvor alle føler sig værdifulde, hvor Gud kan komme til og hvor menneskers hjerter bliver forvandlet.

Vejle Oasekirke ønsker at være kirke midt i samfundet, der hvor Gud har kaldet dem til at være. Og så har de fokus på, at vi er mennesker på vej, på vej sammen.

Gudstjenester i Vejle Oasekirke

En søndag om måneden er der familieklynge, som er målrettet familier med børn, der ikke er begyndt i skole endnu – men alle er selvfølgelig velkomne. 2 søndage om måneden er der en mere almindelig formiddagsgudstjeneste med mini- og børnekirke. De resterende søndage er der enten børnegudstjeneste, familiegudstjeneste eller lovsangsgudstjeneste. Lovsangsgudstjenesten ligger kl. 16 og menigheden spiser pizza sammen bagefter.

Aktiviteter og fællesskaber

Undervisning
Vejle Oasekirke holder forskellige undervisningsaftner – både bibelundervisning, men også med forskellige temaer som ”Kristen i hverdagen” eller ”Hvad betyder det at være skabt i Guds billede?” eller ”Gud og penge”. Bibelundervisningen står præst Christina Preisler for, og til de andre undervisningsaftner får kirken besøg af forskellige mennesker med noget på hjertet.

“Kaffe på kanden”
Hver onsdag fra 15-17 er der ”kaffe på kanden”, hvor kirken er åben, og man kan komme forbi til en kop kaffe eller te og få en snak. Én onsdag om måneden udvider kirken fællesskabet med fællesspisning. Det er et åbent fællesskab uden program, så der er god tid til at snakke og lære hinanden bedre at kende. Det gør det nemt at inviterer sin kollega eller nabo med. Det er også her kirken inviterer områdets syriske venner med.

Al Massira
Al Massira betyder ”rejsen” og er et kristendomskursus a la Alpha, der er målrettet mennesker med muslimsk baggrund. Man er på rejse med profeterne og ledes gennem Gammel Testamente med fokus på Messias og kommer frem til Ny Testamente og stifter bekendtskab med Maria, Messias, Treenigheden og livet med Messias.

En hjælpende hånd
Kirken giver en hjælpende hånd til trængte familier ved juletid, hvor de deler julekurve ud i samarbejde med kommunen. Derudover tilbydes der praktisk hjælp til mennesker, der har brug for et par ekstra hænder i et par timer. Det sker også i samarbejde med kommunen.
Derudover har kirken dannet KSA Vejle (Kirkernes Sociale Arbejde i Vejle) sammen med 8 andre kirker i Vejle. Der er netop pr. 1. februar 2024 ansat en projektmedarbejder, og kirken har store forventninger til, hvad det kan gøre ind i Vejle by. 
Vejle Oasekirke er også med i Kirke Care, hvor de møder mennesker i nattelivet med en hjælpende hånd.

Besøg Vejle Oasekirkes hjemmeside her, eller læs om Vejle Oasekirke på DanskOases hjemmeside her

Annoncer