Søg
Close this search box.
Søg

Månedens menighed: Kolding Valgmenighed

Verdens smukkeste formålsparagraf.

I 2003 startede en lille flok karismatikere Kolding Valgmenighed med en vision om at ”bevare, udruste og synliggøre en levende menighed, således at den forkynder evangeliet om Jesus Kristus som menneskets eneste frelser og Herre i hele sin fylde samt kalder mennesker til personlig tro og til at indgå som lemmer på Kristi legeme, hvorigennem Gud bliver ophøjet og æret” (jfr. vedtægten). Dette smukke formål har vi forsøgt at udleve lige siden.

Vi inviterer ikke til byens mest underholdende gudstjeneste eller højeste serviceniveau, men vi inviterer til at være med i en familie, der følger verdens vidunderligste Herre og Frelser: Jesus Kristus. Vi ønsker at leve i beundring af ham, og vi ønsker at afspejle hans uimodståelige kærlighed og skønhed i vores helt ordinære dagligliv.

Det er der åbenbart andre, der finder attraktivt, og indtil nu har 260 medlemmer meldt sig ind under den vision.

Huskirker

I løbet af ugen mødes menigheden i huskirker rundt omkring i hjemmene. Huskirkerne er åbne fællesskaber, hvor frivillige ledere samler mennesker om en vision for andre; en vision som har blik for, hvem der har brug for velsignelse. Når kirken vokser ”opad” i antal, vil vi også vokse ”nedad” i mindre fællesskaber, hvor det er lettere at lære andre at kende. Derfor er huskirkerne lokalt forankret i en bestemt del af Kolding eller en af omegnsbyerne.

Ny kirkesal

I de første 10 år af menighedens liv mødtes man i lånte sognekirker. I 2014 lejede vi nogle gamle industribygninger i sydbyen, som efterhånden er blevet bygget om til et fint kirkecenter. I 2018 købte vi det hele, og i 2022 kunne vi indvie en dejlig ny kirkesal i en af de lagerhaller, der fulgte med.

Vi har gudstjeneste tre ud af fire søndage og under prædikenen er der tre forskellige spor for børn, samt ungesamling efter gudstjenesten, hvor de unge mødes og deler, hvad Gud har talt til dem om. I løbet af ugen foregår der også lidt forskelligt for bøn og unge: RockSolid (juniorer), Bussen (unge), Grow (legestue for børneramte familie) og Xplore (konfirmander). Der er også en café for voksne (med grålige stink i håret).

Elsk Kolding

Vi har et ønske om at Guds kærlighed bliver tilgængelig i vores by. Derfor er vi engagerede i forskelligt arbejde med blandt andet flygtninge og nydanskere. Under en af vores lagerhaller er der en kæmpe kælder, hvor vi giver husly til fem forskellige organisationer, der laver socialt arbejde.

Vi er i gang med en ny satsning, hvor vi tilbyder gratis praktisk hjælp til alle i Kolding. Vi kalder arbejdet ”Elsk Kolding”. Vi har ansat en dygtig projektleder, og et team på 15 personer er allerede i gang. Vores nærmeste samarbejdspartner er Kolding Kommune.  I uge 36 har vi sat hele uge af til ”ElskKolding- uge”. Det er vores mål at mindst 60 af menighedens voksne medlemmer er engageret i denne uge med at vise praktisk kærlighed til mindst 80 hjem.

Bed for os

Hvis I har lyst til atl bede for os, må I gerne bede om, at vi altid må blive holdt ydmyge midt i alt det, vi får lov at opleve. Bed om, at vores foretagsomhed må være et overløb af taknemlighed til ham, som har givet alt for os. Han er det hele værd!

Nysgerrig på mere? Besøg Kolding Valgmenigheds hjemmeside og hjemmesiden for projektet “Elsk Kolding”

Annoncer