Søg
Close this search box.
Søg

Lad os tale om tro

DanskOase er en af aktørerne bag projektet “Lad os tale om tro”. Vi ved, at det kan være svært at få åbne svære snakke og få talt med naboer, kollegaer, venner og familie om de dybere emner i tilværelse. For eksempel tro, overbevisninger, livet efter døden, etik og moral og de pejlemærker, vi navigerer efter i livet.

Styrk samtalen med videoer

Der er mange indgange til at tale om tro – og projektet “Lad os tale om tro” er ét bud på, hvordan vi sænker tærsklen. De har udviklet en række samtalevideoer, hvor to personer af forskellige overbevisninger har en samtale om et dybere emne. Den video kan man sende til en person, man ønsker en dialog med, og invitere til samtale om de ting, der kommer frem i videoen.

Ressourcer

Der er lige nu fire videoer tilgængelige – to om tro, og to om kærlighed. Find videoerne her.

Derudover er der et idekatalog her, hvor der er input til at bruge samtalevideoerne, step-by-step indhold til sognemøder, en guide til en-og-en samtaler om videoerne og forslag til at bruge indholdet i temagudstjenester, til konfirmandforældre, samtalecaféer, andagter i små grupper og kristendomskurser.

Om projektet

Lad os tale om tro har været undervejs siden 2020. Ideen var først at skabe en app, men det blev siden til en hjemmeside, hvor kerneproduktet er en række samtalevideoer om eksistentielle emner inklusive forslag til spørgsmål til videre samtale. Dertil kommer det supplerende materiale fra idekataloget.

DanskOase håber, at “Lad os tale om tro” kan blive en værdifuld ressource til alle, der ønsker et værktøj til at række ud i sit netværk og tale om tro.

Besøg hjemmesiden her

Se de andre aktører bag projektet her

Annoncer