Søg
Close this search box.
Søg

Månedens menighed: Holstebro Oasekirke

Holstebro Oasekirke er på trods af en periode uden præst, i en sprudlende periode af kirkens historie. Vi har for første gang nogensinde egne bygninger, vi mødes hver søndag (og en masse ind imellem), og vi oplever en markant vækst i medlemmer.

Kirkens DNA
Vi har helt fra starten haft et særligt DNA, som det er lykkedes at fastholde. Nye i kirken nævner ofte dette DNA som det væsentligste i mødet med kirken. Vi har et varmt og inkluderende fællesskab, hvor der er plads til at have nogle store sår, ar og kampe i sit liv. Det betyder, at vi har et meget ærligt samvær, hvor det ikke er ualmindeligt at fortælle om psykiske og fysiske kampe i livet, og om hvordan Guds nærvær og kirkens fællesskab har afgørende betydning.

På forsiden af kirkens hjemmeside, fortælles flere historier om at opleve sig velkommen og være OK som man er.


“Vi har aldrig oplevet at blive taget så godt imod i en kirke før, og det var 100 % det vi faldt for ved kirken. Derudover elsker vi de bibel-nære prædikener, og måden vi lærer Jesus mere og mere at kende på.” – Jannie og Emil

En aktivitet som vi er ekstra glade for vi er lykkedes med at fastholde gennem 7 år, på trods af kirkens beskedne størrelse, er vores “Gadekirke”, som tilbyder en samtale om tro og en kop kaffe i nattelivet i Holstebro midtby hver fredag nat.

Historie
Holstebro Oasekirke startede i 2005. Ønsket var at skabe en hel kirke, som samlede menighedslivet under ét “tag”. Der var et stærkt ønske om fokus på karismatik, tværkirkelighed, frihed og god plads til forskellighed og at eksperimenterer med, hvad det vil sige at være kirke. Vi har siden da lejet os ind i forskellige lokaler, haft Peter Sode Jensen som præst i 7 år og Mathias Waagepetersen som præst i 2,5 år. Dem har vi ofte stadig besøg af, som kommer for at prædike. Lige nu har vi tre små ansættelser på 3-5 timer om ugen: en pastoral medarbejder, en administrativ medarbejder samt en børne- og ungemedarbejder.

Vi købte i 2022 for første gang vores egne lokaler
Det har betydet, at vi nu mødes hver eneste søndag for første gang i kirkens historie. For at have ressourcer til så mange ekstra arrangementer, har vi ud over den klassiske gudstjeneste indført en række andre mindre ressourcekrævende måder at fejre søndagen på: cafégudstjeneste, fælles bibellæsning, “hæng ud søndage” samt “emne søndage”. Vi har prædikanter fra mange andre oasekirker eller fra andre sammenhænge, som kommer og prædiker for os.

Vores egne lokaler har også betydet, at det sociale liv udfoldes på en helt ny måde til brætspilscafé, hyggeaftener, fodboldaftener, formiddagskaffe, mande- og kvinderaftener m.m.
Desuden udvides samværet om søndagen, hvor vi nu ofte spiser frokost sammen.

Vi har oplevet en markant vækst det sidste års tid med 11 nye medlemmer, som er en stor stigning for en lille kirke som vores.

Annoncer