Søg

Månedens Menighed: Randers Oasekirke

Vi vil bygge bro 
mellem Gud og mennesker

Vores vandrings-historie

Vi startede i 1993 som Randers Valgmenighed. På grund af vores ønske om udvidet frihed blev vi en frimenighed. I de første år havde vi en præst ansat på deltid og fast lejemål. I dag holder vi fællesgudstjenester i kulturhuset Underværket.

I 2019 skiftede vi navn til Randers Oasekirke for at tydeliggøre vores tilhørsforhold til Dansk Oase og ændrede retning til i højere grad at være en husmenighedsbaseret menighed.

Den strukturelle hverdag

Vi arbejder ud fra, at vi som kirke er et legeme, hvor vi oplever ‘forvandlede hjerter’. Hver enkelt har en funktion, så hele legemet kan fungere optimalt.

Derved forsøger vi at efterleve 2. Petersbrev, hvor det hedder, at ”vi alle er præster for Gud”. Det betyder, at vi ikke har nogen ansatte, men at kirkens menighedsråd på fem medlemmer har det overordnede åndelige og praktiske ansvar. Dette ansvar bæres sammen med medlemmerne, som hver især bidrager på deres måde.

Vi virker efter frihedsprincippet om, at vi er sat fri til at hjælpe. Det gør vi dér, hvor vi har gaver og en længsel efter at se vækst.

Vores virke er todelt: Dels udleves menighedslivet i tre husmenigheder med samlet ca. 30 voksne og ca. 10 børn/unge. Dels samles vi til månedlige arrangementer som fællesgudstjenester, menighedslejr og andre fællesskabsdannende samlinger.

Til fællesgudstjenesterne har vi prædiken enten ved nogle af menighedens medlemmer eller – i udpræget grad – ved at trække på ressourcer fra andre menigheder og organisationer.

Vi vægter generationerne højt i Randers Oasekirke og har et ønske om ”levende fællesskab” og følgeskab på tværs af aldre. Børnene er en del af fællesskabet på lige fod med de voksne.

Det betyder, at gudstjenesterne – både i husmenighederne og ved fællesgudstjenester – arrangeres med fokus på, at der foregår noget, som alle aldersgrupper kan relatere til.

Alle vores gudstjenester har nadver- og måltidsfællesskab som basis, og ved fællesgudstjenesterne er der ”Åben runde”, hvor troens betydning deles til opmuntring og medvandring.

Indholdet er herefter lige så varieret, som vi hver især bidrager med og vælger at fokusere på ved den pågældende gudstjeneste.

Lige fra solen stiger op – og indtil solen går ned – vil vi lovprise Gud!

Det, der ligger os på hjerte

Vi har på det seneste ladet os inspirere af KirkePåVej til at møde mennesker uden for kirkemurene. Vi har også fået inspiration fra menigheder i Indien, hvor organisationen ASSI typisk oplever dannelse af husmenigheder med udgangspunkt i deres sociale arbejde.

Vi har et stort ønske om i stigende grad at virke til glæde for mennesker i og omkring Randers. Derfor indførte vi en mødeform, vi kaldte BaseOase. Her mødtes vi for at lytte til, hvad Gud vil sige til os.

Det har givet os værdifulde ord og billeder og skaber et godt grundlag for udviklingen af vores virke for evangeliet i Randers.

I den spæde start har vi arrangeret tilbud under Randers Ugen. Fx meditativ akvarelmaling, vandringer med bøn og refleksion, forbøn, velsignelse, sjælesorg og samtaler med mennesker. Vi er spændte på, hvordan vi fremover kan fremme vores virke ‘midt i samfundet’.

Vores hjemmeside www.rok.dk giver lidt kontakt- og kalenderinfo.

Annoncer