Kvaglund Kirke – Oasekirken i Esbjerg
Kvaglund Kirke er en folkekirke i den østlige del af Esbjerg.
Oasemenigheden i Kvaglund Kirke er vokset frem under menighedens tidligere præst Jens Fischer Nielsen. Han brændte for gudstjenester i øjenhøjde og ønskede, at helt almindelige mennesker kunne få et møde med Jesus. Jens er en brændende evangelist. Mange fra menigheden blev ledt ind i troen i hans tid som præst i Kvaglund Kirke.
Efterhånden som årene er gået, er menigheden vokset. Det skyldes både, at nye troende er kommet til, og at særligt yngre familier er flyttet til Esbjerg og har fundet ind i kirkefamilien i Kvaglund Kirke.
Da kirkens menighedsråd meldte sig ind i menighedsnetværket i DanskOase, gav det lidt udfordringer. Man betaler medlemsgebyr i forhold til antallet af medlemmer i menigheden – og som folkekirke har vi jo næsten 2500 medlemmer. Det er blevet løst ved, at vi betaler menighedsgebyr ud fra, hvor mange deltagere vi har med på SommerOase hvert år. De seneste år har vi været omkring 100 voksne og børn i Kvaglund Kirkes SommerOase-lejr.


Fuld af ånd og hjerte for folket
Visionen, der har drevet kirkens arbejde de seneste fire år, har heddet “Fuld af ånd og hjerte for folket.”
Visionen har haft to sider. Den ene – fuld af ånd – handler om åndsdimensionen i menigheden. Denne del har særligt været båret af vores profetiske team, som også har været med til at starte det profetiske netværk i DanskOase. Lokalt har vi øvet os i lyttende, profetisk bøn i forbindelse med vores rytmiske gudstjenester. Derudover har vi fire årlige møder, hvor kirkens daglige ledelsesteam og det profetiske team sammen spørger Jesus, om der er noget særligt, han er optaget af hos os. Det giver vi så opmærksomhed i det videre arbejde.
Den anden del af visionen – hjerte for folket – har fyldt meget i kirkens liv de seneste fire år. Vi har været på et spændende eventyr, hvor vi har oplevet, at Gud har åbnet den ene dør efter den anden. I 2022 købte vi det lokale bydelsbibliotek, som ligger i nabobygningen til kirken. Med bygningen fulgte både et stort driftstilskud fra Esbjerg Kommune og et samarbejde om at starte et nyt folkehus i Kvaglund.
Kirken ejer nu bygningerne. Biblioteket lejer sig ind i lokalerne, så der stadig drives bibliotek i den ene ende af Folkehuset. Når Folkehuset er arrangør, byder programmet på folkelige aktiviteter som foredrag, koncerter og fællesspisning. Når Kvaglund Kirke står for arrangementet, bruger vi lokalerne til bl.a. ungdomsgudstjenester og “Lad os tale om tro”-samtaleaftener.
I september 2023 åbnede vi dørene til Folkehuset Kvaglund. Det er nu blevet både kirkens og lokalsamfundets nye dagligstue. Men vigtigst af alt opstår der mange spændende møder mellem mennesker – og vi håber, det vil få mange flere til at blive nysgerrige på den kristne tro og få et møde med Jesus.




Fællesskaber
Kirkens slogan har i mange år været “livsforvandlende fællesskab”. Og netop fællesskaber er en bærende del af livet i Kvaglund Kirke. Mange af kernemenighedens medlemmer er aktive i kirkefamilier – mindre fællesskabsgrupper, der mødes i private hjem i forskellige formater.
Fællesskabet dyrkes også på vores to årlige weekendlejre: én i foråret og én i efteråret. Og ikke mindst til søndagsgudstjenesterne, hvor vi – takket være et dedikeret frokostteam – ofte deler måltid og fællesskab over kirkefrokost efter gudstjenesten.
Vores gudstjenester følger et fast rul. Hver anden er rytmisk og hver anden traditionel. De rytmiske gudstjenester minder om dem, man møder i andre Oase-menigheder. De traditionelle følger den klassiske højmesse-liturgi i folkekirken.
I løbet af ugen er kirken fuld af fællesskabende aktiviteter. Her er babysalmesang, legestue, seniorkor, strikkecafé, seniormandeklub, fællesspisning og gospelkor. Derudover driver vi både Elsk Kvaglund og Kvaglund Sogns Menighedspleje, som gør et vigtigt arbejde i sognet.
Det tværkulturelle er også en vigtig del af kirkens DNA og fællesskab. I ugens løb har vi sprogcafé samt internationale mande- og kvindeklubber i Folkehusets lokaler. Vi drømmer om at være et fællesskab for alle – på tværs af både hudfarve, alder og sociale skel.
Velkommen forbi 🤩
Hvis I en dag kommer forbi vestkysten, så kig endelig forbi – enten til en kop kaffe i Folkehusets café eller til en af vores rytmiske gudstjenester. Og hvis I mere permanent overvejer at slå jer ned i den vestjyske hovedstad, så glæder vi os til at tage imod jer med åbne arme og byde jer velkommen i vores kirkefamilie.
Læs om de andre menigheder i vores menighedsnetværk her.